PENDAFTARAN KINI DIBUKA

DAFTAR DI SINI

Apa itu #StandTogether dan Minggu Baik Hati?

#StandTogether ialah satu inisiatif untuk mencipta revolusi kebaikan dan menerapkan budaya amalan baik hati di sekolah-sekolah di Malaysia serta menjadikannya tempat yang selamat. Matlamat kami adalah bagi menyebarkan sikap prihatin, serta memahami  amalan baik hati melalui aktiviti yang dijalankan semasa Minggu Baik Hati pada  April 5-10 di sekolah, universiti dan bersama masyarakat umum. Tahun 2020 merupakan penganjuran kali ketiga dan matlamat kami kali ini adalah untuk menggalakkan pelajar, guru serta masyarakat untuk merapatkan hubungan melalui amalan sikap prihatin antara satu sama lain.

Daftar untuk sertai Minggu

Baik Hati Kebangsaan!

Jom daftar sekolah anda untuk Minggu Baik Hati Kebangsaan dan berpeluang memenangi pembiayaan RM1,000, lawatan selebriti ke sekolah serta mendapat liputan di muka depan akhbar The Star dan gelaran “sekolah paling baik hati”.

Sertai Cabaran Baik Hati

Daftar melalui Chat Bot Whatsapp kami semasa Minggu Baik Hati Kebangsaan (5-10 April) untuk menerima cabaran baik hati sepanjang minggu terbabit.

Hantar pencalonan bagi Anugerah

Individu Paling Baik Hati

Calonkan seorang murid, guru besar/pengetua atau warga sekolah termasuk guru yang anda rasa layak menerima anugerah paling baik hati ini. Kami ingin mendengar kisah penuh inspirasi mereka untuk kami kongsikan bersama semua rakyat Malaysian.

Sertai Bengkel #BaikHati yang

diadakan di negeri anda

Sign up to attend a workshop for teachers and students, where you will get the chance to be a kindness ambassador for your school and win some prizes.

Revolusi Baik Hati 2019

Video

Tonton video terkini dari kempen kami untuk maklumat lanjut tentang #StandTogether.

#StandTogether dalam berita

Pelajar sekolah berpeluang rebut RM20,000 dalam kempen #StandTogether

Lebih banyak sekolah mempunyai peluang untuk mengemukakan idea sempena Minggu Baik Hati Kebangsaan atau #StandTogether Kindness Competition, kerana tarikh akhir penyerahan pertandingan telah dilanjutkan hingga 22 Mac ini.

Baca lagi →

“Teruskan buat kebaikan...” - Puteri Sultan Selangor

Minggu Kebaikan Kebangsaan #StandTogether mungkin sudah sampai ke penghujungnya, namun puteri Sultan Selangor berharap agar semangat dan inisatif yang ditunjukkan pelajar dan guru di seluruh negara akan berterusan sepanjang tahun.

Baca lagi →

Bangkit, bersuara dan hentikan buli! - Itu pesan Choi Si Won

KEMPEN untuk menghentikan gejala buli dan keganasan di peringkat sekolah di Malaysia kini mendapat sokongan bintang terkenal Korea Selatan, Choi Si Won.

Baca lagi →

Temui Duta Selebriti Kami!

Sekiranya anda merasa tidak selamat di rumah atau di sekolah dan anda perlukan pertolongan, layari laman sokongan kami untuk mendapatkan bantuan profesional.

Penganjur

Rakan Program

Rakan Sokongan